- 500 g bulgur
- 1 bakje tomaatjes
- 1 bosje verse peterselie
- 1 bosje verse koriander
- 1 ui
- 2 citroenen
- 4 kipfilets
- 8 eetlepels olijfolie
- 1 rode paprika
- 1 theelepel honing
- peper en zout
- 1 pakje feta
- 100 g doperwtjes (diepvries)

Bulgur is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe, maar meestal van durum (harde tarwe). De tarwekorrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken.
Bulgur wordt vooral gebruikt in de Turkse, Arabische, Indiase en Mediterrane keuken.
Laat de doperwtjes ontdooien.
Pers de sap van de citroenen uit.
Gril de kip filets, 15 minuten in een grillpan.
Breng op smaak met Ras el hanout, peper en zout en snijd ze in blokjes.
Doe de bulgur in een schaal en schenk hier het kokende water overheen (tot 1 cm bovenop).
Doe de deksel op de schaal of een grote bord en laat de bulgur staan tot al het vocht is opgenomen, ongeveer 30 minuten.
Roer de bulgur vervolgens los met een vork en breng op smaak met zout.
Giet de bulgur af en laat hem staan tot gebruik.
Snijd de ui heel fijn.
Halveer de tomaatjes.
Snijd de komkommer in fijne blokjes.
Hak de peterselie, de munt en de koriander.
Snijd de paprika fijn.
Meng in een grote schaal, de olie, de citroensap, de ui, de munt, de peterselie, de koriander en de honing.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng de bulgur met de dressing, de tomaatjes, de doperwtjes, de komkommer, de kip en de paprika.
Verkruimel de feta bovenop en meng alle ingrediënten goed samen.
Zet de salade in de koelkast.
Serveer de bulgur salade met verse brood.