- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel kandijsuiker
- 1 zakje gedroogde gist (13 g)
- 3 eieren
- 250 g bloem
- mespunt zout
- 125 g zachte roomboter
- 1 eetlepel roomboter
- 1 kop lauwwarm water

Een recept van Brioche van mijn moeder.
Los een 1 eetlepel suiker op in 1 kopje lauwwarm water.
Voeg de gist toe, roer het met een lepel en laat het staan.
Klop met een vork de eieren los.
Voeg de boter, de eieren, de gistoplossing , de bloem en de zout toe.
Kneed het deeg met een keukenmachine op laag stand, tot een soepel deeg.
Dek het deeg in een grote kom af met een natte theedoek en laat het deeg 1 nacht rijzen.
De volgende dag, kneed het deeg door.
Vet een Brioche-vorm met boter in.
Kneed het deeg kort door, neem kleine stukjes deeg af en draai hiervan bolletjes.
Leg de bolletjes naast elkaar in het vorm, strooi de kandijsuiker bovenop, dek het met een theedoek af en laat het een half uur rijzen.
Bereiden
Warm de oven voor op 200 ºC.
Schuif het vorm in de midden van de oven.
Na 10 minuten, schakel de oven terug naar 175 ºC en bak de brioche nog 20 minuten.
Keer het vorm boven een rooster en laat de brioche, onder een theedoek afkoelen.