- 1 kg boerenkool
- 1 kg aardappelen
- 4 wortelen
- peper en zout
- 4 el appelstroop
- 250 g champignons
- 20 g dadels
- 2 uien
- 2 el balsamico azijn
- 1 peer
- 250 g spekjes
- olijfolie

Ik heb vanavond aan een wedstrijd meegedaan. Ik kan een jaar lang gratis boodschappen doen in onze supermarkt. Ik heb dit recept verzonnen en dit ingezonden. ik ben heel benieuwd..Als ik een van de laatste 3 kandidaten ben , moet ik naar de studio van live4you gaan koken en daar wordt de winnaar bekend…spannend…eng ook…Ze vroegen waarom vind je dat je stamppot de lekkerste is en hoe kom je aan dit recept?
Mijn antwoord was:
“Mijn stamppot is een klassiek stamppot met een zoete aparte frisse twist.
De chutney is zoet maar geeft een extra smaak sensatie aan de stamppot.
Ik heb dit recept zelf verzonnen.
Ik liep in de supermarkt en zag de dadels, en zo is de basis gekomen van mijn recept…ik wilde iets apart bij mijn stamppot serveren, iets zuur-zoet-zout…ik dacht appelstroop, spekjes, azijn, peer..misschien is dat een lekker combinatie, dacht ik dan en geloof me, het is heel goed gelukt en het was heel lekker!
Mijn vriend is een Nederlander, ik niet, ik ben Française.
Hij zei “ik heb de lekkerste boerenkool stamppot uit mijn leven gegeten!”.
Snijd de aardappelen en de wortels in blokjes.
Kook de aardappelen samen met de boerenkool en de wortels in ruim water met zout, 20 minuten.
Doe de rookworsten in een pan met water en kook ze langzaam.
Maak de chutney klaar:
Snijd de uien fijn, halveer de dadels en snijd de champignons in blokjes.
Bak de uien in olijfolie.
Voeg de champignons en de spekjes toe en bak ze nog een paar minuten.
Blus met de azijn.
Voeg nu de appelstroop en de dadels toe en laat ze op laag vuur een paar minuten pruttelen.
Snijd de peer in blokjes en voeg hem toe, laat hem even opwarmen, breng op smaak met peper en zout.
Maak je stamppot klaar:
Giet het water van de groenten af.
Stamp de boerenkool- aardappelen-wortels samen tot een mooie puree.
Breng op smaak met peper en zout
Serveer de stamppot met chutney en de in plakjes gesneden rookworsten .