- 125 g bloem
- 100 ml melk
- 1 eetlepel fijne suiker
- 1 eetlepel cognac of calvados
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel fleur d'oranger
- 1/2 zakje bakpoeder
- 1 zakje vanille suiker
- 1 ei
- 3 grote appels
- poeder suiker
- 1/4 zonnebloemolie om te frituren

Beignets aux pommes zijn Franse appelbeignets, gevuld met appel en lekker geparfumeerd.
Mijn moeder Ginette maakte ze altijd en ze waren zo lekker!
Ik heb haar eigen recept gebruikt en ze zijn goed gelukt!
Maakt het beslag door de bloem, de bak poeder, de melk, de vanille suiker, de eierdooier, de suiker, de olie en de fleur d’oranger goed te mengen.
Laat het beslag, 30 minuten rusten.
Klop het eiwit goed stijf met een snuf zout.
Meng nu het beslag samen met het uitgeklopt eiwit.
Snijd de appels in partjes of in schijven.
Zet ze in een schaal met 2 lepels suiker, 2 lepels water en 1 lepel cognac.
Laat ze rusten.
Verhit de olie in een wok.
Doe de sap van de appel afgieten.
Haal een schijf appel door het beslag, zorg dat allebei de kanten van de appel goed door het beslag bedekt is.
Leg ze voorzichtig in de warme olie, bak 2 minuten, draai de beignet om en laat nog 2 minuten bakken tot ze goudbruin is.
Herhaal tot alles is op.
Let goed op! dat de olie niet te warm is, ze worden snel zwart maar ook niet te koud, ze zijn dan vol met olie en dat is niet zo lekker.
Leg de beignets op een bord met keukenpapier en strooi wat poedersuiker erop.
Je kan ze warm op koud eten en zelf ze later 20 seconden in de magnetron opwarmen.