Door: Dominique op 17 - 09 - 2024 in de categorie Amuses, BBQ, Kip, Gevogelte, Salsa, Jam en Chutney
Ingredienten
  • 1 kleine pompoen Butternut
  • 1 stukje roomboter
  • 2 mango's
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gember
  • 50 ml appel azijn
  • 50 ml honing
  • 1 kruidnagel
  • 1 tl kurkuma
  •  1/4 tl komijn
  •  1/2 tl kardemompoeder
  • Snufje  nootmuskaat
  • Olie om in te bakken
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1/2 tl zwarte sesam zaadjes
  • Peper en zout
  • 100 ml slagroom
  • 20 g verse basilicum
  • 2 eendenborst
  • 1/2  liter water + 50 g grove zout+ 50g suiker
  • 2 laurierblad en 2 kruidnagels
Keuken: Bereidingstijd: - min. Portie(s): 10 lepels minimum personen

Heerlijke amuse lepel van gerookte eendenborst, mango chutney, toefje basilicum slagroom op een bed van pompoenpuree.

Maak de basilicum slagroom klaar:
Zet in een gesloten bak de basilicum samen met peper, zout en de slagroom.

Maak de pompoenpuree:
Pel de butternut en snijd het in blokjes.
Kook het in ruim water met zout tot het zacht is.
Giet de pompoen stukjes af.

Voeg, peper, zout en een stukje roomboter en prak het tot puree.

Maak de mango chutney:
Snijd de mango in mini blokjes.
Snijd de uien en hak de knoflook fijn.
Rasp de gember.

In een pan verwarm de olie.
Bak de ui, de knoflook en de gember samen.
Voeg de mango, de appel azijn, de honing en de kruidnagel.
Voeg de kurkuma, de cayennepeper, de komijn, de kardemompoeder en de nootmuskaat.

Zet het vuur heel laag en laat 45 minuten zacht pruttelen.
Meng de sesam zaadjes in de chutney.

Doe de chutney in een potjam en laat goed afkoelen in de koelkast.

Rook de eendenborsten.
Pekkel de eendenborsten in water met kruidnagel, zout, suiker en laurierblad.
Laat de borsten 1 uur in de koelkast in een gesloten doos.
Dep ze droog.
Snijd kruisjes in de vet van de borsten.
Steek de bbq aan met een koude zone.
Zet dome temperatuur op een 100 graden.
Zet de eendeborst erop, vet kant naar beneden.
Wanneeer het vet is gesmolten en crispy, draai de eendenborsten om.
Bak tot de kerntemperatuur van 52 graden.
Pak meteen in alufolie in e laat het volledig afkoelen.
Snijd in dunne plakken.

Maak de basilicum slagroom klaar voor gebruik.
Filter de slagroom door de basilicum weg te halen.
Klop tot stijvig slagroom.

Maak de lepels klaar.

Zet op de lepel een theelepel pompoer puree.
Snijd 2 eendenborst plakjes in heel kleine reepjes.

Zet de reepjes boven de pompoen puree.

Doe een beetje Mango chutney erop en een toefje basilicum slagroom bovenop.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Mango Chimichurri

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

BBQ Varkenhaas in..

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

Exotische triffle in..

Datum: 9 - 03 - 2025

0 reacties

Shaslick van de..

Datum: 3 - 03 - 2025

0 reacties