Door: Dominique op 11 - 03 - 2015 in de categorie Ovenschotels
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Kook de aardappels in water met zout.

Maak er een lekkere puree van door de aardappels te mixen of te prakken met melk, een klontje roomboter.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

 

Snijd de uien in blokjes.

Snijd de speklapjes in reepjes.

Snijd de appels in partjes.

Bak de magere spekreepjes en de uien uit, schep het gehakt erbij en bak het rul.

Giet het vet af en vang het op.

Breng het gehakt op smaak met de tijm, bieslook, peterselie en de helft van de kaneelpoeder.

Breng op smaak met peper naar smaak.

11050981_1000827429945919_29651068_nVerdeel de zuurkool over de ovenschotel en schep het gehaktmengsel erop.

Verdeel de aardappelpuree erover.

Leg de appel partjes bovenop de ovenschotel en bestrooi ze met wat kaneelpoeder.

Besprenkel het geheel met het bakvet van het gehakt en bak de schotel ca. 20 min. in de oven, zodat de bovenkant mooi goudbruin kleurt.

961515_1000849893277006_2138165011_n

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties

Zoete aardappel soep..

Datum: 21 - 09 - 2020

0 reacties