Door: Dominique op 21 - 12 - 2018 in de categorie Healthy warm, Stamppotten
Ingredienten
  • 2 grote zoete aardappelen per persoon
  • 200 g verse, hele snijbonen
  • 1 hele Chorizo worst
  • 300 g speklappen zonder zwoerd
  • 2 eetlepels margarine
  • 2 uien
  • 4 theelepels pittige Dijon mosterd
  • Peper en zout
  • 20 gram roomboter
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Snijd de speklappen in reepjes.
Snijd de uien fijn.
Snij de Chorizo in plakjes en dan in blokjes.
Verwarm in een koekenpan de margarine en bak de spekjes samen met de uien en de Chorizo worst.
Voeg de mosterd toe en bak nog, 3 minuten mee.
Breng op smaak met zout en peper en doe het vuur uit.

Pel de zoete aardappelen af en snijd ze in grove blokken.
Snij de snijbonen in stukjes, niet te klein.

Zet de aardappelen in een pan met warm water en zout en Kook en 30 minuten.
Zet de bonen in een pan met warm water en zout en kook ze 20 minuten.

Giet de aardappelen en de bonen af, zet ze terug in de grootste pan.
Voeg wat peper, zout en 25 gram boter en stamp ze tot een grove puree.

Verwarm even de spekjes en de chorizo.

Verdeel de stamppot op 4 borden en verdeel de spekjes erop.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Gevulde citroen met..

Datum: 12 - 08 - 2019

0 reacties

Tagliatelle met Sint..

Datum: 23 - 07 - 2019

0 reacties

Heksenkaas dressing

Datum: 18 - 07 - 2019

0 reacties

Zomer groenten gevuld..

Datum: 12 - 07 - 2019

0 reacties