Door: Dominique op 13 - 10 - 2014 in de categorie Koekjes
Ingredienten
  • 100 g bloem
  • zout
  • 30 g suiker
  • 1/2 zakje gedroogde gist
  • 1 ei
  • 150 ml lauwe melk
  • 3 el boter
  • poedersuiker
  • 1 theelepel sinaasappelbloesem water
  • 1 zakje vanille suiker
  • stroop
  • kleine klontjes boter
  • poffertjespan
Keuken: Bereidingstijd: 10 min. Portie(s): 4 personen

Meng de Bloem met een snufje zout, 1 tl suiker, de vanille suiker, de sinaasappelbloesem water en de gist.
Roer de ei erdoor.
Voeg de melk toe, roer het mengsel goed tot een glad beslag,
Dek het beslag af en laat het op warme tochtvrije 1,5 uur rijzen.

Doe de Boter in de magnetron en laat hem een minuut smelten.
Vet met een kwastje met gesmolten boter de kuiltjes van de poffertjespan in.
Schenk een laagje beslag in de kuiltjes.
Bak 2 minuten op hoog vuur, dan zet het vuur laag en laat de poffertjes bakken. Keer de poffertjes met een vork om, en laat ze nog 2 minuten bakken.

Verdeel de poffertjes over de borden, bestrooi met poedersuiker en/of leg een klont boter erop en/of besprenkel met stroop.

10717748_908081889220474_916681038_n (1)

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Sla wraps met..

Datum: 28 - 12 - 2024

0 reacties

Romige kip pasta

Datum: 9 - 12 - 2024

0 reacties

Zalm, surimi en..

Datum: 6 - 12 - 2024

0 reacties