Door: Dominique op 24 - 12 - 2022 in de categorie Boulangerie, Patisserie, Deeg
Ingredienten
  • 200 g bloem
  • 2 eieren
  • 1 halve zakje droge gist
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel suiker
  • 250 ml melk
  • 1 ronde rvs uitstekvorm
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 16 personen
Blini, is een uit Oost-Europa afkomstig beslag dat tussen een pannenkoek en een  poffertje is .
Blinis worden met een topping gegeten.
In Rusland smeert men er vaak boter op. Gerookte vis en kaviaar wordt er erop geserveerd. 
Meng de bloem samen met de gist, de eieren de suiker en de zout.
Voeg nu de melk toe.
Roer langzaam tot het een mooi glad beslag wordt.
Verwarm in een crêpes pan een beetje roomboter.
Leg erop een ronde ijzer uitstekvorm.
Giet 2 eetlepels beslag erin.
Laat het bakken ( het vuur maar niet te hard zijn).
Na een paar minuten, doe een oven handschoenen aan, doe het uitstekvorm weg en met een platte spatel draai het om .
Bak 2 minuten. En zet op bord , bekleed met keukenpapier.
Als ze afgekoeld zijn, zet ze met een bakpapier stukje ertussen in een afgesloten bakje.
Je kan ze bewaren tot 3 dagen in de koelkast, 1 maand in de vriezer.
Wanneer je wil ze gebruiken , verwarm ze even in een koekenpan zonder vet.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Zoete kip met..

Datum: 1 - 12 - 2023

0 reacties

Draadjesvlees met Hutspot

Datum: 1 - 12 - 2023

0 reacties

Stoofpotje van gekruide..

Datum: 30 - 11 - 2023

0 reacties

Broodje kip met..

Datum: 26 - 11 - 2023

0 reacties