Door: Dominique op 28 - 10 - 2016 in de categorie Brood, Deeg, Paasrecepten
Ingredienten
  • 500 bloem
  • 10 g zout
  • 7 g gedroogde gist (zakje)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels melk
  • 4 eetlepels sesamzaad
  • 300 ml handwarm water
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 8 Bagels personen

Kneed in de keukenmachine of met de mixer of met de handen, de bloem samen met het zout, de gist, de olijfolie en het handwarme water tot een soepel deeg.
Voeg een beetje extra bloem toe als het deeg plakt.

Verdeel het deeg in 8 stukken van ongeveer 100 g.
Vorm er bolletjes van en leg ze op de bakplaat.
Druk de bolletjes iets plat en laat afgedekt met een theedoek 15 minuten rijzen.

20161027_110527_resized

 

Maak met je vingers gaten van 1,5 cm Ø in de bolletjes en laat ze afgedekt met een theedoek nogmaals 45 minuten rijzen.

 

 

 

Verwarm de oven voor tot 220 °C.

20161027_121742_resized20161027_122008_resizedBreng ruim water in een grote pan aan de kook.
Laat een bagels voorzichtig in het water glijden en kook hem 3 minuten,  zachtjes.
Keer hem halverwege.
Neem hem met een schuimspaan uit het water en leg hem op een rooster.
kook zo alle bagels.

 

20161027_123939_resized20161027_124013_resized

Bestrijk de bagels met de melk, bestrooi ze met het sesamzaad.
Leg de bagels op een bakplaat, bekleed met bakpapier.

 

 

Bak ze in de voorverwarmde oven in 15 minuten, lichtbruin en gaar.
Laat de bagels op een rooster afkoelen.

Snijd ze voor het serveren door.

20161027_130854_resized

20161027_130835_resized-2

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Gevulde citroen met..

Datum: 12 - 08 - 2019

0 reacties

Tagliatelle met Sint..

Datum: 23 - 07 - 2019

0 reacties

Heksenkaas dressing

Datum: 18 - 07 - 2019

0 reacties

Zomer groenten gevuld..

Datum: 12 - 07 - 2019

0 reacties