Door: Dominique op 15 - 09 - 2014 in de categorie Toetjes/gebak
Ingredienten
  • 3 eidooiers
  • 50 tot 60 g suiker
  • 200 ml melk
  • 100 ml slagroom
  • druppels vanille aroma of 1 stokje of 2 zakjes vanille suiker
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Breng de melk aan de kook.
Voeg de vanille druppels toe.
Klop in een kom de eidooiers samen met de suiker tot het mengsel wit wordt.
Giet de melk voorzichtig in de kom en meng goed.
Giet het melk mengsel in de pan en laat opwarmen terwijl je bljft roeren, tot er een vel gevormd wordt op de achterkant van de houten lepel.
Laat niet koken!!!

Klop nu de slagroom met wat suiker stijf.

Laat het melk mengsel goed afkoelen en voeg dan de slagroom toe.

Zet het mengsel in een ijsmachine of in een bak en zet in de diepvriezer.glacevanille

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties