- 4 grote verse zalmfilets
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 20 g verse dille
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 g gerookte zalm
- 10 diepvries bladerdeeg vellen
- 25 g panko
- 200 g diepvries spinazie à la crème
- 100 g crème fraîche
- 1 ei
- Peper en zout
- Voor de saus, 1 eetlepel water, rest van de Dille en rest van de crème fraiche
- Bakpapier

Heerlijk recept van zalm en spinazie in bladerdeeg. Nikki had de welligton zalm voor kerst gemaakt. We vonden het verrukkelijk!
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Laat de bladerdeeg vellen op de aanrecht ontdooien.
Laat de spinazie ontdooien in een kom.
Snipper de ui en hak de knoflook.
Hak de dille fijn.
Verwarm in een wok 2 lepels olie en bak de ui en de knoflook.
Voeg de spinazie toe en bak mee.
Breng op smaak met peper en zout en laat in vergiet uitlekken.
Laat de spinazie afkoelen en roer erin de crème fraîche en de dille.
Pureer met een staafmixer.
Meng de panko door het spinazie mengsel.
Snijd de zalmfilets in 4 stukjes.
Scheur 4 stuk plastic folie van 25 cm.
Verdeel de gerookte zalm erop.
Verdeel het spinazie mengsel op de gerookte zalm en leg erop een stuk verse zalmfilet bovenop.
Rol de gerookte zalm zo strak mogelijk om de filet met behulp van de folie.
Zet 2 vellen bladerdeeg op een plank.
Leg het zalm pakketje erop.
Vouw de zijkant dicht en rol het deeg dicht.
Zet het pakketje op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
Doe dat met de 4 pakketjes.
In de 2 overige bladerdeeg vellen, snijd er reepjes en decoreer ermee de bovenkanten van de pakketjes.
Klop het eierdooier los.
Bestrijk het ei op de pakketjes.
Bak de pakketjes 15 minuten in de oven.
Klop de rest van de crème fraîche samen met water en de rest van de dille.
Breng op smaak met peper en zout en serveer met de Wellingtons.
Inspiratie: allerhande