Door: Dominique op 25 - 06 - 2015 in de categorie Healthy warm, Paasrecepten, Vis, schaaldieren en zeevruchten
Ingredienten
  • Doperwten hummus
  • 1 zalm moot (of filet) per persoon
  • 12 draadjes saffraan
  • 4 lente uitjes
  • 2 glazen wijn
  • peper en zout
  • 50 g boter
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 4 personen

Maak de doperwten Hummus klaar (zie recept) en zet hem in de koelkast.

Snijd de lente uitjes in ringetjes.

11647433_1066767546685240_1057884507_nVerwarm in een koekenpan de boter op hoog vuur.
Doe de saffraan, de lente uitjes en de wijn erbij.
Breng op smaak met peper en zout.
Laat 5 minuten inkoken, zet het vuur laag en laat nog 10 minuten zacht koken.
Leg de zalm mootjes in de saffraanboter.
Scherp met een lepel, 4 minuten de boter eroverheen tot de onderkant gaar is.
Draai de zalm  mootjes om en herhaal.

Serveer de zalm met de hummus, verse brood, pasta of rijst.

11289851_1066879073340754_1515269353_n

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties