Door: Dominique op 18 - 03 - 2016 in de categorie Cakes
Ingredienten
  • 3 rijpe bananen
  • 1 potje yoghurt (100 ml)
  • 1 potje (leeg potje yoghurt) suiker
  • 1 potje olijfolie
  • 3 potjes bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • eventueel nootjes
  • 1 theelepel vanille extract
  • 3 eieren
Keuken: Bereidingstijd: 35-45 min. Portie(s): 6 personen

Ik heb dit recept bedacht want ik had nog 3 te rijpe bananen en wisten niet wat ik ermee moest .
Ik wilde een cake maar gezonder dan een normaal cake dus heb ik olijfolie in plaats van roomboter gebruikt en weinig suiker gebruikt.

De bananen zorgen dat de cake genoeg zoet is.
Die cake is iets steviger dan een normale cake maar is wel lekker zacht en heerlijk.

12674902_1214420111919982_69629845_o

 

Prak de bananen heel fijn met een vork.

 

 

Verwarm de oven op 180 graden voor.

12873537_1214423971919596_1593475077_o

 

Doe de andere ingrediënten erbij en meng alles samen met een mixer tot een mooi beslag.

 

 

Smeer een cakevorm met olijfolie en bloem en bak de cake in de oven, 35 tot 45 minuten op 180 graden. (prik met een mes en als hij droog uit komt, is de cake gaar).

12873644_1214490595246267_901418232_o

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Stamppot van spinazie..

Datum: 26 - 10 - 2020

0 reacties

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties