Door: Dominique op 20 - 09 - 2014 in de categorie Nagerechten, Verrine Dessert
Ingredienten
  • 60 gram witte chocolade
  • 150 ml slagroom
  • 25 gram suiker
  • 1 blaadje gelatine
  • 2 eieren
  • water
Keuken: Bereidingstijd: - min. Portie(s): 4-6 personen

Laat de gelatine ongeveer 5 minuten weken in koud water.
Breek de chocolade in kleine stukjes boven een kom en laat deze langzaam smelten au bain marie.
Knijp de gelatine goed uit en los deze op in een eetlepel heet water en roer dit door de gesmolten chocolade.
Klop de eierdooiers op met de suiker.
Roer het eimengsel door de chocolade en laat het mengsel even afkoelen.
Klop de slagroom op, niet te stijf en spatel deze door het chocolademengsel.
Klop het eiwit stijf en spatel deze door het chocolademengsel.
Verdeel de chocolademousse over 4 kleine dessertglazen en laat deze minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Garneer met geraspte chocolade.

 

10 reacties tot nu toe.

  1. Stephanie Johnson schreef:

    Hi there, this is Steph in Las Vegas, Nevada. Looks like this post is from a few years ago so not sure you’ll even get this, but I just saw your recipe. I’m going to go ahead and make it anyway, (looks so yummy!), but I translated it to English, and just curious if you could tell me what these 2 words are as Google would not translate them (is it just a bowl?) here it is…
    “Break the chocolate into small pieces over a bowl and let it melt slowly in a “bain marie….”

    What is “Bain Marie”? those are the only words I’m not able to translate.

    Thanks, Steph 🙂

    • Dominique schreef:

      Sorry for my late reaction. The translation is from google.
      My website is in dutch and I’m french.
      Here the bain marie explanation:

      take a pan with water in it. (up to 1/4 of pan) let the water boil. put a glass bowl in the water in the pan. break the chocolate bar into pieces in the glass bowl. turn the fire down. with a wooden spoon, slowly stir the chocolate until melted. make sure that the heat is not too high and that no water gets into the chocolate. that’s a bain marie. it’s a technique. You can also watch that technique on YouTube for a better explanation.

  2. Ina Bakelaar schreef:

    Ik wil dit als toetje met de Kerst maken.
    Suggestie om er dan tussen het schaafsel een chocolade boompje o.i.d in te zetten

    • Dominique schreef:

      Het beste is pure chocolade laten smelten in de magnetron.
      Op een bakpapier vel teken een boompje met een lepel. Laat hard worden.
      Voorzichtig uithalen.
      Plant een boom recht in de chocolade mousse, strooi wat chocolade poeder op de mousse om een grond effect te maken.
      Leuk idee trouwens.
      In plaats van glaasjes kun je ook kleine kommen van chocolade maken.
      Recept zit ook hier bij tips voor toetjes denk ik

  3. Esther schreef:

    Ziet er lekker uit! Ik ga het proberen. Kun je mousse ook invriezen?

  4. Donja Dobbelaere schreef:

    Is dit nu voor 4 of 6 personen (tegenstrijdige info)?

  5. Jet van assouw schreef:

    Kan ik dit in de morgen klaarmaken voor in de avond

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Crêpes Suzette

Datum: 8 - 08 - 2022

0 reacties

Pâté en croûte

Datum: 31 - 07 - 2022

0 reacties

Jarcuterie met Aïoli

Datum: 6 - 07 - 2022

0 reacties

Gevulde Portobello met..

Datum: 6 - 07 - 2022

0 reacties