Door: Dominique op 16 - 02 - 2022 in de categorie Groenten, Ovenschotels
Ingredienten
  • 4 grote  witlof
  • 4 grote wortels
  • 1 grote ui
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 150 g spekjes
  • 150 g geraspte kaas
  • 100 g Saitaku Panko ( krokante brood kruimels)
  • 50 g walnoten
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 250 g kookzuivel light
  • Peper
  • 1 stuk Brie
Keuken: Bereidingstijd: 45 min. Portie(s): 4 personen

Heerlijke gratin van witlof en wortels in een rommige saus, ham en Brie.

Pel de wortels halveer ze en snijd ze nog in tweeën.
Halveer de witlof en snijd de onderkant weg.
Blancheer ze 10 minuten i kokend water met zout.
Giet ze goed af en verdeel ze in een ovenschaal.

Snijd de Brie in plakjes.
Snipper de ui fijn.
Bak zonder vet de spekjes, de ui en de noten samen.
Meng de spekjes, de Brie, de kookzuivel, de ui, de honing samen.
Breng op smaak met peper.
Verdeel het mengsel op de witlof.

Meng de rozemarijn samen met geraspte kaas en de Panko.
Verdeel bovenop.

Zet in de voorgewarmde oven, op 180 graden, 35 minuten tot de kaas gegratineerd is.

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Pesto couscous salade

Datum: 23 - 05 - 2022

0 reacties

Ijs tompouce

Datum: 22 - 05 - 2022

0 reacties

Zelgemaakte kip shoarma..

Datum: 20 - 05 - 2022

0 reacties

Asperges charlotte

Datum: 20 - 05 - 2022

0 reacties