Door: Dominique op 25 - 06 - 2020 in de categorie Aziatische keuken
Ingredienten
  • 1 pakje springrolls vellen
  • 2 plakjes achterham
  • 2 eieren
  • 1 grote kipfilet
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel ketjap manis
  • 3 eetlepels Chinese wokgroenten
  • Kruiden ( laos, kurkuma, gember, chili vlokken, peper, zout, Indiase kip massala kruiden mix )
  • Zonnebloemolie om te frituren (1/2 liter)
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Recept van mijn dochter, Nikki.
Het was heerlijk!

Hak in een keuken machine de kipfilet samen met de wok groenten en de ham of snijd ze heel klein.
Meng ze met 1/2 lepel van gember, van kurkuma, van laos, van chili vlokken en van Indiase kruiden mix.
Breng op smaak met peper en zout.

Bak het mengsel in een koekenpan zonder vet.
Breng op smaak met de soja en de ketjap saus.

Klus 2 eieren voor een omelet.
Bak de omelet en snijd hem heel fijn.
Voeg de omelet toe aan het kip mengsel en laat het afkoelen.

Leg 2 springrolls vellen op elkaar met de punt naar je toe op je werkblad.
Doe een vochtige theedoek op de overgebleven vellen, tegen uitdroging van het deeg.
Doe een theelepel vulling op een kwart van de vel.
Begin daarna te rollen tot halverwege.
Vouw de zijkant punten naar binnen en rol verder.
Druk met een natte vinger de overgebleven punt in de loempia.

Doe dat tot de vulling op is of de springrolls vellen op zijn.

Verwarm de olie in een wok.
Frituur 2 loempia’s per keer, ongeveer 6 minuten goudbruin.
Keer ze regelmatig.
Zet ze op een bord bekleed met keukenpapier en laat ze aflekken.

Serveer met een kommetje saus naar smaak  (bijvoorbeeld sweetchilisaus).

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Verse pasta aglio..

Datum: 26 - 11 - 2020

0 reacties

Zoete aardappel gevuld..

Datum: 21 - 11 - 2020

0 reacties

Quiche bloemkool –..

Datum: 9 - 11 - 2020

0 reacties