Door: Dominique op 20 - 09 - 2014 in de categorie Pasta
Ingredienten
Deeg:
  • 300 g bloem
  • 3 eieren
Vulling:
  • 100 g gehakt
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl bieslook
  • peper en zout
  • 1 ei
Saus:
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pak tomaten passata (tomatenpuree)
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • 1 tl suiker
Keuken: Bereidingstijd: 45 min. Portie(s): 4 personen

Veel werk maar zo makkelijk en zo lekker!

Maak het deeg:
Stort de bloem op de aanrecht.
Maak in het middel een kuiltje.
Doe de eieren erin.
Begin te mengen met een hand, en met de andere hand, doe de bloem van de buitenkant naar binnen.
Meng steeds meer bloem door de eieren totdat het mengsel niet meer zo vloeibaar is.
Kneed het deeg 10 minuten tot een stevig deeg.
Verpakt het deeg in plastisch folie en zet het een half uur in de koelkast.

Maak de vulling klaar:
Snijd de ui, knoflook en bieslook fijn.
Meng voor de vulling alle ingrediënten samen.

Ga verder met de ravioli maken:
Rol de helft van het deeg uit met een pasta machine of met een deegrol tot een dunne pasta vel.
doe dat nog een keer met de ander helft.
Leg balletjes op ongeveer 1 1/2 cm van elkaar af op een pasta vel (op een met bloem bestoven werkvlak).
Leg er een tweede vel bovenop.
Druk dit goed aan en Snijd nu met een ravioli rolletje (of een mes) de kussentjes los van elkaar.

Maak de tomatensaus:
Pel de ui en snijd fijn.
Pel het knoflookteentje en pers het uit.
Verhit de olie in een pan en bak daarin gedurende ca. 5 min. de ui en knoflook.
Doe tomatenpuree, suiker en Italiaanse kruiden bij de uien.
Giet er 150 ml water op en breng aan de kook.
Doe de deksel op de pan en laat de saus 30 min. zachtjes doorkoken.
Breng op smaak.

Maak de ravioli recept af:
Breng water aan de kook.
Kook de ravioli volgens de verpakking in de water.
Doe ze over in de tomatensaus en verwarm ze kort mee.
Bestrooi met Parmezaanse kaas.

ravioli

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Aardappelen in citroen..

Datum: 14 - 01 - 2025

0 reacties

Sla wraps met..

Datum: 28 - 12 - 2024

0 reacties