- 400 g spaghetti of verse pasta
- 350 g kipfilet blokjes
- 1 courgette
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 beker room geslagen (200 ml)
- 1 geroosterde paprika
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 teen knoflook
- 2 takjes verse basilicum
- peper en zout
Maak het pasta deeg en maak de pasta klaar.
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de kipfilet blokjes in de olijfolie zachtjes lichtbruin en gaar.
Snijd de courgette in blokjes en bak ze een paar minuten.
Bestrooi ze met zout en peper naar smaak.
Breng in een pan de slagroom, de paprika, de tomatenpuree en de knoflook zachtjes aan de kook, laat 7-8 minuten zacht koken.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Doe de laatste 2 minuten de basilicumblaadjes erbij.
Verdeel de pasta over de borden, schep de saus erover.