- 200 g bloem
- 100 ml water
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ei
- Of 500 g verse pasta ( verse koeling in de supermarkt)
- 6 teentjes knoflook
- 4 eetlepels verse Peterselie
- 250 kastanje champignons
- 1 half kopje olijfolie
- 1 spaanse peper zonder zaadje
- Zout
- 100 g parmezaanse kaas flokken
- 1/2 eendenborst per persoon ,met vet
- Peper en zout

Misschien een idee voor kerst als voorafje of als hoofdgerecht. Een aanrader!
Hak de knoflook.
Hak de peterselie.
Halveer de champignons.
Snijd de peper in de lengte, doe de zaadjes weg en hak hem fijn.
Wrijf de eendenbort met peper en zout.
Snijd inkepingen op de vet ( niet te diep!)
Verwarm een koekenpan zonder vet en bak op niet te hoog vuur, de kant van de vet van de eendenborst.
Maak het pastadeeg door de ingrediënten te kneden met de handen. Rol het uit.
Snijd pasta in de lengte.
Strooi wat bloem op een vel bakpapier en zet de pasta erop.
Verwarm 6 eetlepels olijfolie.
Bak erin knoflook, peper en champignons.
Voeg de peterselie en breng op smaak met zout.
Verwarm ruim water met zout en 1 theelepel olijfolie in een pan.
Draai de eendenborsten en bak ze , kant van het vlees op hoog vuur, circa 4 minuten.
Zet het vuur uit, verpak snel de eendenborsten in alufolie en laat ze rusten.
Kook de pasta , in water, circa 5 minuten ( met verse pasta: ze zijn gaar wanneer ze komen boven drijven.
Giet ze af en meng ze meteen met de knoflook olie.
Snijd snel de eendenborsten in dunne plakjes.
Verdeel de knoflook past in borden.
Zet de plakjes van de eendenborsten op de pasta in elke bord.
Strooi de kaas erop.
Serveer meteen.
pasta eendenborst