Door: Dominique op 2 - 01 - 2020 in de categorie Warme voorgerechten
Ingredienten
Voor de vulling:
  • 5 paddenstoelen of grote kastanje champignons
  • 1/2 ui
  • 1/2 prei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 kipfilet
  • 200 g Ricotta kaas
  • Peper en zout
  • Handjevol peterselie
  • 1 theelepel tijm
Voor het deeg:
  • 150 g bloem
  • 50 g couscous
  • 1 theelepel olijfolie
  • Snufje zout
Voor de paddenstoelen - kip - noten olie:
  • 200 g paddenstoelen mix of  kastanje  champignons
  • Handjevol walnoten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • De rest van de kipfilet
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook
Verder:
  • Stukje Parmezaanse kaas
 
Keuken: Bereidingstijd: 60 min. Portie(s): 4 personen

Maak de vulling klaar:

Hak een half ui, 5 champignons, een handjevol verse peterselie, een half prei en een knoflook teentje fijn.
Vervarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak daarin de ui, de knoflook en de prei samen.
Voeg de tijm en de peterselie toe en breng op smaak met peper en een snufje zout.
Giet af, laat afkoelen en laat de olie uitlekken.
Gebruik de koekenpan en bak de kipfilet.
Laat het afkoelen op een bord.
Hak 1/4 van de filet heel fijn.
Snijd de rest in plakjes en reserveer, voor later op een bord in de koelkast.
Meng de Ricotta samen met het ui mengsel en met de gehakte stuk kipfilet.
Bedek met folie en zet in de koelkast.

Maak het ravioli deeg klaar:
Op een aanrecht, meng de bloem, de couscous met de eieren in een kom.
Stort op de aanrecht en kneed het tot een mooi deeg.
Bedek met folie en zet het in de koelkast.

Maak de “saus-olie” klaar.
Snijd alle champignons in plakjes.
Snijd 2 knoflook teentjes en de halve ui heel fijn.
Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak erin de champignons.
Voeg de ui en de knoflook en bak het mee.
Voeg de tijm, de kipfilet plakjes en de noten toe.
Zet het vuur uit.

Maak de ravioli klaar:
Zet een kommetje klaar.
Zet een plank met een mes en een vork klaar.
Zet de bloem In een kom, naast je.
Zet een ovenplaat bedekt met een vel bak papier klaar. Strooi wat bloem erop.
Zet de kom met vulling naast je, samen met een theelepel.

Neem een stukje deeg en rol het uit, heel dun.
Steek vierkantjes uit, twee per ravioli. Hou 2.5 cm x 2.5 cm aan.
Op een vierkantje, leg in de midden een theelepel vulling.
Pak een tweede vierkantje, maak met je vinger de randen nat met water.
Leg het tweede vierkantje op de eerste en maak de ravioli dicht.
Zet de ravioli op de plank en met de vork, zet je strepjes op de randen om de ravioli goed dicht te doen.
Zet de ravioli op het bak papier.
Doe dat tot het deeg op is.
Ik heb 4 ravioli per persoon gemaakt voor een voorafje.

Zorg nu dat je de volgen stappen doen wanneer je aan tafel gaat, het koelt namelijk  snel af.

Verwarm het mengsel van  champignons, kip en olie op laag vuur.
Rasp de kaas in reepjes.

Kook de ravioli:
Zet een vergiet op een schaal klaar, samen met een schuimspaanlepel.
Zet een pan met water, wat zout en wat olie op het vuur en laat het koken.
Kook de ravioli, per 4 stuks.  Ze zijn gaar wanneer ze boven water drijven. Giet ze af.
Verdeel ze op 4 borden.
Verdeel naast de champignons met noten.
Druppel wat olie op de ravioli en strooi wat kaas erop.
Serveer meteen.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Romige champignons soep

Datum: 18 - 12 - 2019

0 reacties

Mosterd kaas bloemkool

Datum: 25 - 11 - 2019

0 reacties

Limoncello – frambozen..

Datum: 16 - 11 - 2019

0 reacties