- 500 g bloem
- 2 zakjes droge gist
- 10 g zout
- 2 teentjes knoflook
- 1 bakje rozemarijn
- 1 bakje tijm
- 1 bolletje Mozzarella kaas
- 1 ui
- 2 el olijfolie
- 320 ml lauwe water
- 1 potje zwarte olijven zonder pit
- 1/2 bakje Cherry tomaatjes

Meng bloem, gist, olie en het water door elkaar met een houten lepel.
Kneed met je handen tot een soepel deeg.
Voeg na 5 minuten het zout toe.
Als het deeg te nat is kun je wat bloem toevoegen of wat water wanneer het te droog is.
Laat het deeg afgedekt met een plastic folie en een theedoek, in donker ruimte, rijzen, 2 uur.
Hak de ui samen met de knoflook en de kruiden heel fijn.
Snijd de olijven in ringetjes.
Bak de ui, de knoflook en de olijven samen, in olijfolie, een paar minuten op laag vuur en laat ze afkoelen.
Voeg de Mozzarella, de kruiden, de tomaatjes en het ui-mengsel aan het deeg toe.
Leg het deeg op een bakpapier, rol het uit. Het deeg moet een ovaal vorm krijgen.
Maak streepjes met een mes en bestrooi wat grove zout erop.
Dek het deeg af en laat in ongeveer een uur tot dubbel volume rijzen op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 240°C.
Bak de focaccia in 30 minuten gaar in het midden van de oven tot deze mooi goudbruin is.
Laat ongeveer 15 minuten afkoelen op een rooster.