- peper en zout
- 1 eetlepel peterselie
- 1 bos uitje
- 4 eetlepels crème fraîche
- 4 blaadjes verse munt
- 100 g doperwtjes (diepvries)
- 1/2 rode paprika
- 2 koolvis (of 2 zalm stukjes of 2 andere stukjes witte vis)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel dille
- peper en zout
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 vanille stokje
- 8 bacon of ontbijtspekjes plakjes
- peterselie om te garneren

Speciaal voor Kerstmis!
Doperwtjes romige crème, vis, paprika en bacon in een glaasje!
Bak de bacon plakjes in een koekenpan zonder vet.
Snijd ze in reepjes en bewaar ze in een bakje.
Strooi peper, zout en dille op de vis.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de vis, 6 minuten, beide kanten.
Snijd de paprika in mini reepjes en hak de knoflook fijn.
Bak de paprika samen met de vis en de knoflook, 5 minuten.
Prak de vis samen met de knoflook met een vork en laat hem afkoelen.
Snijd het vanille stokje in de lengte. Gebruik het uiteinde van het stokje als handvat en trek vanaf daar een mes recht door de vrucht en met de botte kant de mes, haal de zaadjes uit de lijst.
Meng de vanille met de mayonaise, de paprika en de geprakte vis.
Pureer met een stafmixer, de doperwtjes samen met het bos uitje, de crème fraîche, de peterselie en de munt.
Breng op smaak met veel peper en wat zout, tot een pittige crème.
Maak de verrines klaar:
Doe 2 theelepels doperwtjes crème op de bodem van een glaasje.
Doe 2 theelepels van het vis-paprika mengsel op de doperwtjes crème.
Strooi wat bacon en peterselie erop.
Zet de verrines in de koelkast.
Serveer de verrines met stokbrood of met toast.