Door: Dominique op 14 - 12 - 2015 in de categorie Tapas, Hapjes en Antipasti, Verrine hartig
Ingredienten
  • peper en zout
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 bos uitje
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 4 blaadjes verse munt
  • 100 g doperwtjes (diepvries)
  • 1/2 rode paprika
  • 2 koolvis (of 2 zalm stukjes of 2 andere stukjes witte vis)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel dille
  • peper en zout
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 vanille stokje
  • 8 bacon of ontbijtspekjes plakjes
  • peterselie om te garneren
 
Keuken: Bereidingstijd: - min. Portie(s): 4 grote of 8 kleine verrines personen

Speciaal voor Kerstmis!
Doperwtjes romige crème, vis, paprika en bacon in een glaasje!

Bak de bacon plakjes in een koekenpan zonder vet.
Snijd ze in reepjes en bewaar ze in een bakje.

12381087_1154854547876539_1237950797_oStrooi peper, zout en dille op de vis.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de vis, 6 minuten, beide kanten.
Snijd de paprika in mini reepjes en hak de knoflook fijn.
Bak de paprika samen met de vis en de knoflook, 5 minuten.
Prak de vis samen met de knoflook met een vork en laat hem afkoelen.

Snijd het vanille stokje in de lengte. Gebruik het uiteinde van het stokje als handvat en trek vanaf daar een mes recht door de vrucht en met de botte kant de mes, haal de zaadjes uit de lijst.
Meng de vanille met de mayonaise, de paprika en de geprakte vis.

12334230_1154854037876590_584979730_oPureer met een stafmixer, de doperwtjes samen met het bos uitje, de crème fraîche, de peterselie en de munt.
Breng op smaak met veel peper en wat zout, tot een pittige crème.

 

 

Maak de verrines klaar:

Doe 2 theelepels doperwtjes crème op de bodem van een glaasje.
Doe 2 theelepels van het vis-paprika mengsel op de doperwtjes crème.
Strooi wat bacon en peterselie erop.

Zet de verrines in de koelkast.
Serveer de verrines met stokbrood of met toast.

12380236_1154865964542064_1779830818_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Gemarineerde zalm in..

Datum: 5 - 06 - 2023

0 reacties

Gepekelde radijs

Datum: 26 - 05 - 2023

0 reacties

Borrel olie om..

Datum: 26 - 05 - 2023

0 reacties

Rub voor Rundervlees

Datum: 22 - 05 - 2023

0 reacties