- 500 g varkenshaas
- Olijfolie
- 50 g roomboter
- peper en zout
- 2 wortels
- 2 uien
- 1 bakje champignons
- 1 el verse peterselie
- 2 glazen witte wijn ( 250 ml )
- 1 stuk beurre manié (25 g Roomboter + 2 eetlepels bloem)
- 1 potje crème fraîche of kookroom( 250 ml )
- 1 bouillonblokje

Zelf verzonnen recept van malse varkenshaas met een heerlijke romige witte wijn saus met champignons en wortel.
De varkenshazen op kamertemperatuur laten komen en goed inwrijven met zout en peper.
Verwarm de roomboter samen met een scheutje olijfolie in een koekenpan. Laat het vlees er in en rondom dicht schroeien.
Zet het vuur zacht en bak nog 10 minuten (het vlees is nog niet gaar).
Zet het vlees op een bord, pak het in aluminiumfolie in maar gooi zijn overgebleven vet niet.
Snijd de uien in blokjes.
Snijd de wortels in heel kleine blokjes.
Halveer de champignons.
Hak de peterselie fijn.
Bak de blokjes ui samen met de blokjes champignons en wortel in de koekenpan, 5 minuten.
Blus met de wijn af en laat, 5 minuten, op hoog vuur koken.
Voeg het bouillonblokje toe, zet het vuur zacht en laat 15 minuten zacht koken.
Voeg nu de crème fraîche en de peterselie toe en laat 10 minuten koken.
Breng op smaak met peper en zout.
Kneed tussen je vinger de bloem met de boter om een beurre manié klaar te maken.
Roer de beurre manié in de saus tot de saus iets dikker wordt.
Snijd het vlees in grote blokken.
Leg de stukjes vlees in de saus (met sap van het vlees erbij), dek met een deksel af en laat ongeveer 10 minuten zacht koken.
Vandaag gemaakt en het was erg lekker. Ik heb er ook krieltjes bij gegeten.
Bedankt Renée
Ik had je recept al een hele tijd op mijn lijstje staan…
Gisteren eindelijk klaar gemaakt! Ik heb krielaardappeltjes gekookt en heb er een “eenpansgerecht” van gemaakt. Heerlijk????
Ik heb nog wat saus over dus bak ik er vandaag een paar kippenfiletjes bij.
Bedankt voor het recept, dit komt wat vaker op tafel!
Myriame leuk!
Blij te weten dat u heeft het lekker gevonden.
Ook blij dat u van het recept uw eigen draai heeft gemaakt.
Groetjes
Domy
Welk bouillonblokje raad u aan ?
Ziet er heerlijk uit. Alleen de bereidingstijd klopt niet 25 min is eerder 50
Goedeavond Melany ,
Ik heb een voorkeur voor kippenbouillon blokjes.
Het is niet voorbereiding maar kooktijd maar u heeft gekijk, ik heb het veranderd.
Ik hoop dat u het gaat lekker vinden.
Fijne avond
Domy
Perfect voor de zondag. Muziekje, wijntje en koken. Heb het al meerdere keren gemaakt, erg lekker. Bedankt voor je recept.
Pascal, leuk om uw bericht te lezen!
Het gaat bij me ook zo, gewoon lekker en relax koken…het gaat om de liefde dat u in uw bord zet.
Bedankt
Groetjes
Domy