Door: Dominique op 17 - 03 - 2022 in de categorie Varkensvlees, Vlees
Ingredienten
  • teen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 8 varkenshaasmedaillons à 80 g
  • 5 jeneverbessen
  • 2 kruidnagels
  • 2 blaadjes laurier
  • 350 ml rode wijn
  • 2 el rode wijnazijn
  • zout en versgemalen peper
  • 2 el roomboter
  • 3 Pastinaak + 1 aardappel, 2 eetlepels roomboter en 2 eetlepels melk om de puree te maken
  • 2 wortels, in lange reepjes geschaafd en gefrituurd
Keuken: Bereidingstijd: 1 nacht voor de marinade min. Portie(s): 4 personen

Varkenhaasje Pastoor is een in rode wijn gemarineerd stuk varkenhaas.
Ze worden er heel bijzonder van smaak en krijgen ze zelfs bijna iets wild-achtigs.

Hak de knoflook en de rozemarijn fijn.
Leg het vlees in een schaal en vermeng met de knoflook, rozemarijn, kruiden, specerijen, wijn en azijn. Laat afgedekt met plasticfolie 1 nacht marineren in de koelkast.

Neem het vlees uit de marinade, dep droog met keukenpapier.
Zet de pastoorshaasjes tot gebruik afgedekt met plasticfolie in de koelkast. Haal 1 uur van tevoren uit de koelkast.

Smelt de boter in een pan en bak de pastoorshaasjes rondom circa 4 minuten. Serveer de pastoorshaasjes met de saus.
Serveer met pastinaak puree en chips van wortels.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Pompoen – wortel..

Datum: 26 - 11 - 2022

0 reacties

Broccoli schotel met..

Datum: 7 - 11 - 2022

0 reacties

Jambalaya

Datum: 4 - 11 - 2022

0 reacties