Door: Dominique op 31 - 12 - 2015 in de categorie Deeg, Koekjes, Nagerechten
Ingredienten

Oliebollenbeslag

  • 50 g boter
  • 500 ml melk
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1  ei
  • 500 g bloem
  • 1 mespuntje zout

Traditionele oliebollen

  • 125 g rozijnen
  • 75 g krenten
  • (appel kan ook)
  • 2 liter olie
Keuken: Bereidingstijd: 6 min. Portie(s): 24 personen

Laatst recept van 2015!
Zelfgemaakte traditionele oliebollen uit de website 24 kitchen.
Edwin, mijn vriend heeft de oliebollen gemaakt en ze zijn goed gelukt!
Recepten van Domy wensen jullie een lekker, gelukkig nieuwjaar!

12469774_1166802593348401_246584498_oSmelt de boter. Verwarm de melk tot handwarm. Los de gist, het ei en de boter erin op.

 

 

 

 

12464922_1166801480015179_1153792393_oRoer de bloem en het zout door het beslag en meng goed door.
Wel de rozijnen en krenten circa 30 minuten in warm water. Meng de rozijnen, door de helft van het beslag.

 

 

 

12465151_1166801466681847_460385406_oLaat het beslag circa 30 minuten rijzen onder een vochtige doek.

 

 

 

 

 

 

 

12449432_1166800113348649_101700809_oVerhit de olie tot 180 ºC. Roer het beslag door. Om te testen, doe een klein bolletje van het deeg in de olie, als het te snel bakt, de olie is te warm en als het te langzaam bakt is de olie te koud.

 

 

 

Houd een ijsknijper in de hete olie om plakken van het deeg te voorkomen en schep met de ijsknijper bollen beslag in de olie.

12470024_1166800066681987_980444167_oBak ze in circa 6 minuten om en om goudbruin en gaar.

 

 

 

 

 

 

12470980_1166800036681990_819690618_oLaat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.

 

 

Bestuif de traditionele oliebollen voor het serveren met poedersuiker.

12463488_1166821586679835_437195807_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties