Door: Dominique op 25 - 10 - 2016 in de categorie Deeg, Pasta
Ingredienten
  • 300 g bloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eieren
  • eventueel 2 eetlepels water
  • 1 theelepel zout
Keuken: Bereidingstijd: - min. Portie(s): 4 (15 p.p.) personen

 

Tortellini betekent in het Italiaans, kleine Tortelli, gevulde deeg ringetjes.
Het is een soort pasta, die gevuld en gevouwen is.

Kneed de bloem samen met de olijfolie, zout en de eieren tot een mooi, soepel deeg.
(Als het deeg is te droog is, voeg er een beetje water toe).
Zet het deeg, afgedekt, een uur in de koelkast.

20161024_145436_resized

Neem een klein stuk deeg.
Strooi wat bloem op de aanrecht.
Rol het stuk deeg uit, heel dun.
Met een rond uitstekvorm, steek rondjes uit in het deeg.
(zorg dat jouw vulling al klaar is voor gebruik, want het deeg droog snel uit en is dan niet meer vouwbaar).

 

20161024_145524_1477316682292_resized

Neem een kommetje en doe erin een beetje water, dat is de lijm.
Maak met je vinger het deeg nat uit een ronde cirkel van deeg.
Zet een theelepel van je vulling (naar keuze) in het middel van de cirkel.

 

 

 

 

20161024_145544_1477316704142_resized

Vouw de cirkel in een half maan.
Druk Het deeg goed dicht tussen jouw vingers.

 

 

 

 

20161024_145610_1477316742694_resized

Vouw nu de punten naar binnen, naar je toe.

De buitenste punten vouw je naar elkaar toe en druk je op elkaar.

 

 

 

 

 

20161024_152527_resized

 

Je hebt nu zelf een tortellini gemaakt! maar moet je meer vouwen, een stuk of 15 per persoon voor een hoofdgerecht, dus ga zo door!

Thuis vinden ze 15 per persoon te weinig dus volgende keer, maak ik 20 per persoon!

 

 

 

 

Kook de Tortellini in een grote pan met ruim water met zout en een scheut olijfolie.
als de pasta boven komen drijven zijn ze klaar. Ikzelf, laat ik ze nog 2 minuten koken want ik vind pasta Al dente niet lekker.
Laat de tortellini uitlekken en serveer ze meteen met een saus naar keuze.

20161024_145615_1477346032992_resized

2 reacties tot nu toe.

  1. sandra schreef:

    Weet je misschien ook hoe je van die pastabuideltjes maakt? perlini heten ze geloof ik.
    ik wil die binnenkort maken voor een etentje bij mij thuis.

    Vriendelijke groet,
    Sandra

    • Dominique schreef:

      Hello Sandra,
      Eigenlijk kun je een deeg maken (of uit de koeling, verse lasagne vellen uit de supermarkt kopen).
      Je neemt een kleine ronde borrel glaasje als uitstek vorm.
      Je doet erin een theelepel van een vulling naar smaak en je maakt de perline dicht door boven te draaien.
      Eet smakelijk en succes

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Gevulde citroen met..

Datum: 12 - 08 - 2019

0 reacties

Tagliatelle met Sint..

Datum: 23 - 07 - 2019

0 reacties

Heksenkaas dressing

Datum: 18 - 07 - 2019

0 reacties

Zomer groenten gevuld..

Datum: 12 - 07 - 2019

0 reacties