- 8 tomaten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 bakje champignons
- 1 eetlepel walnoten
- 4 lente uitjes
- 6 handen verse spinazie
- 25 g Parmezaanse kaas
- peper en zout
- 2 eetlepels olijfolie

Ik heb voor dit recept ook courgettes gebruikt.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd het kapje van de tomaten.
Schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
Laat de tomaten ondersteboven even uitlekken.
Snipper de ui in blokjes.
Hak de spinazie fijn.
Pers de knoflook.
Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Snijd de champignons in blokjes.
Hak de walnoten in blokjes.
Verwarm olie in een wok, bak de ui en knoflook hier in aan.
Voeg de blokjes champignons en walnoten erbij als de ui glazig is.
Bak de champignons even mee.
Voeg de spinazie toe en wok dit even mee.
Breng het spinaziemengsel op smaak met peper en zout.
Vul de tomaten met het spinaziemengsel en bestrooi ze met de geraspte kaas.
Verwarm de gevulde tomaten 25 minuten in de oven.
Beste Domy,
Nu net je site ontdekt.
Ik googelde op pastissaus en klikte hierop.
Leuk om alles te lezen.
Ik zelf maak vaak gevulde groenten, zelfs vegarische varianten.
Een vraag, wat doe jij met de overgebleven binnenkant van de tomaat of het binnenste van de courgette?
Ik zelf vries de tomatenresten in en de courgette snijd ik fijn en gaat of door de vulling of in een soep of saus.
Zelfs de velletjes van de geplisseerde tomaten worden gedroogd en gemalen tot poeder. Heerlijk over bv een risotto.
Veel plezier met schrijven, koken en delen.
Best Anne,
Wat een leuke tip heb je geschreven!
Ik gebruik ook de binnenkant in de vulling maar ik ga je tips onthouden.
Dank je wel
hoi,
misschien vegan vervangen door vegetarisch (aangezien er parmezaan wordt gebruikt in dit recept)
groetjes, Annelies
Bedankt voor jouw tip