- 1 stuk witte vis naar keuze per persoon
- 2 wortelen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper
- 1½ koffielepel gemberpoeder
- enkele draadjes saffraan
- 2,5 eetlepel fijngehakte koriander
- 300 g verse of diepvriesdoperwten
- 1 tl Ras el Hanout
- 1 tl kaneel

Lekker stoofpotje met vis…
Ik serveer het gerecht met Saffraan rijst.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
Schil de wortelen en snijd ze ook in stukjes.
Doe de vis in een tajine of een pan.
Bak de vis met de peper, gemberpoeder, saffraan, kaneel, Ras el Hanout en wat zout 10 minuten op half hoog vuur.
Voeg dan de uien, knoflook, tomaten, wortelen en de koriander toe, en bak ze, nu en dan omscheppend, enkele minuten mee.
Voeg zoveel warm water toe (circa 1 kopje) dat de vis onder staat en verdeel de erwtjes over de vis.
Doe de deksel op de tajine en laat 1 uurtje stoven.