- 400 g tagliatelle
- 300 g Scampi's (gepeld)
- 3 eetlepels groene pesto
- 1 eetlepel citroensap
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 200 ml crème fraiche
- verse peterselie
- peper en zout
- olijfolie

Zelf verzonnen recept van pasta met gebakken scampi’s in een romige saus.
Stukjes gebakken kipfilet en Cherry tomaatjes erbij maken het recept rijker maar het gaat hier om het basis recept.
Snijd de ui in blokjes en de hak de knoflook fijn.
Hak de peterselie fijn.
Verwarm 2 lepels olijfolie in een wok en bak de ui en de knoflook, een paar minuten.
Breng op smaak met de citroensap, peper en zout.
Voeg de scampi’s toe en bak ze tot ze niet meer grijs zijn.
Voeg de peterselie en de pesto toe en bak nog 1 minuten mee.
Voeg de crème fraiche toe, zet het vuur laag en laat de saus opwarmen.
Zet het vuur uit.
Kook de pasta in ruim met water met zout en een lepel olie, tot ze gaar zijn.
Serveer de pasta in diep borden en verdeel de saus erover.
Eventueel strooi wat geraspte Parmezaanse kaas en verse peterselie erover.
Omdat ik nog grote gamba’s in de vriezer had liggen dit recept gemaakt. Alles was al in huis, behalve de crème fraiche, dus dat was gemakkelijk. De kinderen en ik vonden het erg lekker en voor herhaling vatbaar. Ik had de extra tip van Domy opgevolgd en er 125gr spekblokjes en gehalveerde cherrytomaatjes bij gedaan. Wel gebruik ik volgende keer 100gr crème fraiche ipv 200gr. Dat vond ik te veel en te machtig, ook door de spekjes. Ps. de kinderen vonden het ook een goed recept omdat er praktisch geen groente inzaten 🙂
Ik gebruik altijd veel te veel crème fraîche! Ik vind het zo lekker!
Leuk Angelique dat jullie het lekker vonden!
Groetjes
Domy