- 8 vierkant diepvries bladerdeeg.
- 1 eetlepel paneermeel
- Blindbakken bonen of eetlepels
- Bakpapier
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- Handjevol walnoten
- Handjevol verse platte peterselie
- 20 cherrytomaatjes
- 20 kastanje champignons
- Peper en zout
- 2 grote of 4 kleine zoete aardappelen
- Grove zout
- 1 eetlepel roomboter (20 g)
- 2 x 5 schijfjes geitenkaas naturel
- 1/2 theelepel tijm

Ik zag verschillende recepten op internet maar vond ze saai.
Ik heb mijn eigen recept verzonnen.
Zet het bladerdeeg op de aanrecht tot het ontdooid is.
Doe de zoete aardappelen in ruim water met 1 theelepel grove zout en kook ze tot ze zacht worden.
Pel ze en prak ze met 1 eetlepel roomboter tot een grove purée.
Breng de purée op smaak met peper uit de molen en eventueel wat zout.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Bekleed een taartvorm met bakpapier.
Verdeel het bladerdeeg erop.
Prik het met een vork.
Bekleed het deeg met een vel bakpapier en leg erop blindbakken bonen of veel eetlepels. (pas op, ze worden bloedheet!)
Bak het deeg 30 minuten tot het licht bruingoud en krokant is.
Zet het apart op een Houten plank.
Pel de ui en de knoflook.
Snipper de ui fijn.
Snijd de champignons in plakjes.
Halveer de tomaatjes.
Hak de knoflook en de peterselie fijn.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
Bak erin de ui, de champignons en de knoflook tot ze kleuren.
Voeg de peterselie, de noten en de tomaatjes toe.
Breng op smaak met peper.
Zet het vuur uit.
Verdeel 2 eetlepels paneermeel op het deeg.
Smeer de zoete aardappelpuree erop.
Verdeel het ui-noten mengsel erop.
Nu verdeel je de geitenkaas schijfjes op de taart.
Strooi een snufje tijm bovenop.
Zet in de oven, op 200 graden, en bak tot de kaas gemolten is.
Serveer meteen met een salade.