- 250 g bloem
- 1 ei
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- 1 glas lauw water
- 1 theelepel droge gist
- 4 eetlepels paneermeel
- 1 zakje verse spinazie
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 eetlepels verse peterselie
- 3 eieren
- 100 g geraspte kaas
- 2 blikken tonijn
- 2 bakjes Ricotta kaas
- peper en zout
- olijfolie

Maak het deeg door alle ingredienten samen te mengen tot een mooi, soepel deeg.
Laat het deeg, afgedekt, 30 minuten rusten.
Snijd de uien in blokjes.
Hak de knoflook en de peterselie fijn.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een wok.
Bak de uien en de knoflook, 5 minuten.
Voeg de spinazie toe en bak tot de spinazie geslonken is en het vocht uitgedampt is.
Laat het spinazie mengsel afkoelen.
Meng het spinazie mengsel, samen met de Ricotta, de eieren en de tonijn.
Breng op smaak met peper en zout.
Rol het deeg uit.
Plaats het deeg in een quiche vorm, bekleed met bakpapier.
Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg.
Bestrooi de paneermeel op het deeg.
Verdeel de vulling op de taart.
Strooi de kaas erop.
Bak de taart, 35-40 minuten in de oven op 180 graden.