Door: Dominique op 22 - 10 - 2016 in de categorie Aziatische keuken
Ingredienten
  • sushi rijst
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 5 eetlepels rijstazijn
  • nori vellen
Keuken: Bereidingstijd: = min. Portie(s): - personen

Maak je van de rijstazijn, wijnazijn, suiker en zout een mengsel wat je in de magnetron even kort opwarmt.
Roer alles goed door elkaar zodat de suiker en het zout opgelost zijn.

Doe nu de rijst in een pan en giet het water hierover heen.
Breng dit nu aan de kook en laat het voor ongeveer 15 minuten zacht koken.
Zet dan het vuur uit en laat hem nog 10 min met deksel nastomen.
De rijst moet kleverig en klonterig zijn. |
Doe de rijst daarna in een schaal en giet hier ook het afgekoelde azijn mengsel overheen en meng het goed zonder je de rijst kapot roert.
Laat de rijst nu afkoelen en bedek de sushirijst met een theedoek totdat je de sushi verder gaat maken.

 

Gunkan maken
Snijd een Norivel in 8 repen van 15 cm x 3 cm.
Neem een eetlepel sushirijst in je hand en vorm hiervan een rechthoekig blokje van ongeveer 5 cm x 2 cm x 2 cm. Wikkel de repen Nori om de rijst heen. Plak de Nori vast met wat Wasabi, een korrel rijst of een druppel water.
Vul de Gunkan sushi’s naar eigen inzicht met ingrediënten naar keuze.

Nigiri sushi maken
Pak een schaaltje met water voor je handen, het is ten slotte plakrijst, en zet een bord klaar waar je de rijst voor de nigiri op kunt leggen.
Maak je handen nat en pak een bolletje rijst.
Deze rol je in je handpalmen lekker soepel totdat je er een beetje een rechthoek in kunt vormen.
Nadat je de blokjes rijst voor de nigiri gemaakt hebt kan je hier de stukken tonijn, zalm of ei op leggen.
Om ervoor te zorgen dat alles goed blijft liggen scheur of knip je een klein stukje nori vel af en wikkel je dit er omheen>Sushi rolls maken (Maki Sushi)
Leg de bamboe mat klaar voor gebruik.
Leg het nori vel met de gladde kant naar de onderkant en zorg dat je het vel met de sushirijst goed bedekt. |
Laat een ruimte van ongeveer 1 cm vrij, deze heb je nodig om de rol weer dicht te maken.
Leg de andere ingrediënten vooraan op de plak rijst een lange horizontale rij en begin voorzichtig op te rollen.
Gebruik de bamboe mat om te rollen.
Snijd daarna met een scherp mes de rollen in plakken.

Sushi binnenstebuiten rol (uramaki) maken
Je begint hetzelfde en bedekt je nori vel met rijst.
Deze strooi je helemaal vol met gebrande sesamzaadje, maanzaadje of crispy.
Leg een stuk huishoudfolie er op en draai dan alles om zodat de folie en de rijst op het bamboematje komen te liggen. Je legt dan je gewenste ingrediënten op het nori vel en rolt de sushirol strak.

20161015_200754_resized

20161015_200722_resized-2

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties