Door: Dominique op 3 - 08 - 2015 in de categorie Brood, Tapas, Hapjes en Antipasti
Ingredienten
Voor de pizzadeeg:
  • 350 g bloem
  • 5 g droge gist
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 250 ml lauwwarm water
  • Scheut olijfolie
Voor de saus:
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1/2 paprika
  • 1/2 Spaanse peper zonder zaadje
  • 2 lente uitjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • handje vol kruiden naar smaak (peterselie, dragon, oregano, tijm, bieslook of Italiaanse kruiden)
  • 1 theelepel suiker
  • peper en zout
Voor de vulling met vis:
  • 1 kabeljauw filet
  • 2 grote champignons
  • 3 eetlepels geraspte kaas
  • 1/2 bol mozzarella
  • handje vol verse basilicum
Voor de vulling met beleg:
  • 1/2 pakje salami plakken
  • 3 eetlepels geraspte kaas
  • 1/2 bol mozzarella
  • handje vol verse salie en basilicum
 
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 2 personen

Stromboli of Italiaanse brood of opgerolde pizza is heel lekker, koud bij de borrel of warm als hoofdgerecht. Vulling is naar smaak.

Maak het pizza deeg klaar:

Meng de bloem samen met de gist.
Voeg de olie, de zout, de suiker en de water toe.
Kneed het tot een soepel, elastisch deeg.
Laat het deeg, een uur, afgedekt onder een grote kom en een theedoek bovenop.
Halveer het deeg en rol 2 dunne pizza degen uit.

Maak de saus klaar:

Hak in een keuken machine de ui, paprika, peper, lente uitjes en knoflook samen.
Voeg de kruiden, de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de suiker toe en meng ze goed samen.
Breng op smaak met peper en zout.

Maak de Stromboli klaar:

11721924_1087535464608448_2046308276_n11830779_1087557074606287_1049839694_n

Bestrijk het pizza deeg met de saus.
Verdeel de ingredienten voor de vulling erop.
Rol het deeg op.

Zet de Stromboli in de oven, op 180 graden.
Laat de Stromboli, 5 minuten afkoelen en snijd ze in plakjes.

11805671_1087598007935527_450850939_n11805802_1087598057935522_1803473624_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties