- 350 g bloem
- 5 g droge gist
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 250 ml lauwwarm water
- Scheut olijfolie
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 1/2 paprika
- 1/2 Spaanse peper zonder zaadje
- 2 lente uitjes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- handje vol kruiden naar smaak (peterselie, dragon, oregano, tijm, bieslook of Italiaanse kruiden)
- 1 theelepel suiker
- peper en zout
- 1 kabeljauw filet
- 2 grote champignons
- 3 eetlepels geraspte kaas
- 1/2 bol mozzarella
- handje vol verse basilicum
- 1/2 pakje salami plakken
- 3 eetlepels geraspte kaas
- 1/2 bol mozzarella
- handje vol verse salie en basilicum

Stromboli of Italiaanse brood of opgerolde pizza is heel lekker, koud bij de borrel of warm als hoofdgerecht. Vulling is naar smaak.
Maak het pizza deeg klaar:
Meng de bloem samen met de gist.
Voeg de olie, de zout, de suiker en de water toe.
Kneed het tot een soepel, elastisch deeg.
Laat het deeg, een uur, afgedekt onder een grote kom en een theedoek bovenop.
Halveer het deeg en rol 2 dunne pizza degen uit.
Maak de saus klaar:
Hak in een keuken machine de ui, paprika, peper, lente uitjes en knoflook samen.
Voeg de kruiden, de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de suiker toe en meng ze goed samen.
Breng op smaak met peper en zout.
Maak de Stromboli klaar:
Bestrijk het pizza deeg met de saus.
Verdeel de ingredienten voor de vulling erop.
Rol het deeg op.
Zet de Stromboli in de oven, op 180 graden.
Laat de Stromboli, 5 minuten afkoelen en snijd ze in plakjes.