Door: Dominique op 20 - 09 - 2014 in de categorie Paasrecepten, Stoofpotjes
Ingredienten
  • 500 gram lamslapjes -
  • 2 aardappelen per persoon
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • olijfolie -
  • 25 gram roomboter
  • 25 g bloem
  • 1 vleesbouillontablet
  • 2 laurierblaadjes
  • peper en zout
  • verse peterselie
  • 1 prei
  • 2 eetlepels Ras el hanout
  • 1 zakjes olijven zonder pit
  • 1 courgette
Keuken: Bereidingstijd: 2,5 uren min. Portie(s): 4 personen

Snijd de ui, de prei, de courgette, de aardappelen, het vlees en de wortels in blokjes.
Snijd de peterselie en de knoflook fijn.
Lamsvlees rondom bruin bakken in de olie, op hoog vuur, 2 a 3 minuten.
Alle andere ingrediënten en water toevoegen.
Breng op smaak met peper en zout.
Het stoofpotje 2,5 uur op laag vuur laten sudderen.
Maak nu de beurre manié om de saus te binden.
Laat de boter op kamer temperatuur komen zodat deze zeer smeuïg is.
Dan vermeng de boter met de bloem, door het grondig bewerken met een vork of met de vingers, in een kom.

Roer de beurre manié door het stoofpotje tot de saus dikker wordt.
Pas op dat de saus op de bodem van de pan niet aanbrandt!

10603164_885922974769699_262902277_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties

Zoete aardappel soep..

Datum: 21 - 09 - 2020

0 reacties