Door: Dominique op 26 - 10 - 2020 in de categorie Ovenschotels
Ingredienten
  • 1 kg aardappelen
  • Klontje boter
  • 2 eetlepels melk
  • 500 g Cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel Thaaise kerrie Massala
  • 1/2 Spaanse peper
  • 4 kleine kalkoenfilets
  • 1 kg verse spinazie
  • 1 brie
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Snijd de aardappelen in blokken en kook ze in ruim water met zout, circa 30 minuten.

Halveer de tomaatjes.
Bak ze in olijfolie, 10 minuten.
Breng ze op smaak met peper en zout.
Laat ze in een vergiet uitlekken.

Breng water in een grote pan aan de kook, blancheer de spinazie, 5 minuten.
Snijd de spinazie grof en laat het uitlekken.
Druk met een lepel om het vocht te verwijderen.

Snipper een ui.
Hak de Spaanse peper en de knoflook fijn.
Snijd de kalkoenfilets in blokjes of reepjes.

Verwarm twee eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak de ui samen met de Spaanse peper en de knoflook.
Voeg de kalkoenfilet blokjes toe en bak mee, 5 minuten.
Breng op smaak met kerriepoeder en een beetje zout.
Voeg de tomaatjes en de spinazie toe en bak mee 5 minuten.

Giet de aardappelen af.
Zet ze terug in de pan met 3 eetlepels melk en een klontje boter.
Stamp de aardappelen tot puree.
Roer het spinazie mengsel in de puree.
Verdeel het in een ovenschaal.

Zet de oven op 220 graden.

Snijd de brie in dunne plakken en verdeel de kaas op de stamppot.
Zet de stamppot in de oven en bak hem circa 20 minuten tot de brie gesmolten is.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Verse pasta aglio..

Datum: 26 - 11 - 2020

0 reacties

Zoete aardappel gevuld..

Datum: 21 - 11 - 2020

0 reacties

Quiche bloemkool –..

Datum: 9 - 11 - 2020

0 reacties