- 1 zak verse spinazie
- 100 g per persoon, spaghetti
- 1/2 rode paprika
- 1/2 bak kastanje champignons
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl peterselie
- 2 kippenbouten
- olijolie
- 1 bakje magere spekjes
- 1 bakje slagroom, light
- 2 uien
- peper en zout
- Parmezaan kaas
- handjevol mix van nootjes (voor sla)
- handje vol tijm en salie blaadjes
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Doe de kippenbouten in een ovenschaal met olijfolie.
Breng ze op smaak met peper en zout.
Voeg de salie blaadjes en de tijm toe, zet de kippenbout in de oven en bak ze 20 minuten op 200 graden, daarna nog 20 minuten op 160 graden.
Let op!
Bak ze ruim van tevoren, ze moeten wel 40 minuten bakken!
Kook de spaghetti in ruim water met zout, 15 minuten. Giet de spaghetti af.
Snijd de uien in blokjes, pers de knoflook, snijd de paprika in blokjes en halveer de champignons.
Verhit in een wok wat olijfolie en bak de uien een paar minuten.
Voeg de knoflook, de champignons, de spekjes en de paprika blokjes toe en bak ze samen een paar minuten.
Voeg de helft van de spinazie toe en wok het tot het geslonken is.
Voeg dan de andere helft van de spinazie en wok het tot het ook geslonken is.
Voeg de nootjes, de peterselie en slagroom toe aan de spinazie, zet het vuur laag en laat nog een paar minuten koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Neem de kippenbouten uit de oven.
Snijd het vlees van de kippenbouten en voeg het vlees aan het spinazie mengsel toe.
Serveer de spaghetti met de saus erbij en rasp wat Parmezaan kaas bovenop.