Door: Dominique op 11 - 02 - 2016 in de categorie Cakes
Ingredienten
  • 225 g roomboter (op kamer temperatuur)
  • 225 g suiker
  • 225 g bloem
  • 1 theelepel vanille extract
  • sap en rasp van een sinaasappel
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 1 pakje bakpoeder
  • 200 g chocolade reep puur
  • 100 ml slagroom
Keuken: Bereidingstijd: 35 min. Portie(s): 6 personen

Heerlijke stevige smaakvolle cake met chocolade topping erop.

Klop samen de suiker met de boter tot het beslag wit wordt.

Voeg de melk, de eieren, de vanille extract, de rasp en sap van de sinaasappel en klop nog een paar minuten.

Voeg nu de bloem en de bakpoeder en klop tot je krijgt een mooi soepel beslag.

Vet een ronde cake vorm of een springvorm met boter en bedek met een bakpapier vel.

Schep het beslag in de vorm en bak in de oven op 180 graden, 35 minuten.
Controleer dat de cake gaar is met het puntje van een mes (als het droog uitkomt, is de cake gaar) en laat de cake afkoelen.

Doe de chocolade reep samen met de slagroom in een kom en laat 1.50 minuut in de magnetron opwarmen.
Nu klop met een garde, tot de slagroom goed door de chocolade is opgenomen en tot de saus mooi glans is.

Bestrijk de chocolade topping op de cake en zet, 30 minuten in de koelkast.

12736932_1191474287547898_1634622452_o

2 reacties tot nu toe.

  1. Ria schreef:

    Welke afmeting vorm is hiervoor gebruikt?
    U geeft aan dat het recept is gehalveerd. Ik wil ook een kleine en wat plattere cake maken. Ik halveer dus ook. Hoor graag welke maat vorm.
    Als je de slagroom en chocolade in een pannetje warmt, tot welke temperatuur moet het dan worden opgewarmd?

    • Dominique schreef:

      Ria goedeavond,
      Ik heb gewoon alles gehalveerd. Recept hier is het normaal recept.
      Over de magnetron, ik weet het niet , ik heb gewoon opgewarmd in de magnetron, heel kort, het smelt, ik roer het en het is klaar.
      Veel plezier en eet smakelijk
      Domy

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Gerookte zalm omelet

Datum: 4 - 04 - 2021

0 reacties

Engelse mini zalm..

Datum: 28 - 03 - 2021

0 reacties

Zelfgemaakte vissticks

Datum: 22 - 03 - 2021

0 reacties

Citroen brownie met..

Datum: 19 - 03 - 2021

0 reacties