Door: Dominique op 17 - 09 - 2014 in de categorie Anders, Dipsaus, spread
Ingredienten
  • 2 el bloem
  • 1 ui
  • 40 g boter
  • peper en zout
  • 1 handje vol peterselie
  • 1 tl dragon (of vers)
  • 1 tl kervel
  • ongeveer 200 ml melk
  • 1 snufje nootmuskaat
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Lekker saus met een subtiele gekruide smaak.
Ik heb die saus gebruikt voor dit recept:
gekookte witlof omwikkeld in kaas en ham, die saus en gekookte eieren erop.

Snijd de ui heel fijn.
Hak de peterselie en de dragon.

Laat de boter in een steelpan smelten.
Fruit de ui in de boter.
Voeg de kruiden toe.
Roer er de bloem door en giet er beetje voor beetje de melk en koffieroom door.
Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Laat nog een paar minuten roerend zacht koken.

0-1-domy2011

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Verrine meloen-komkommer

Datum: 20 - 07 - 2021

0 reacties

Klassieke Gaspacho

Datum: 26 - 06 - 2021

0 reacties

Limburgse Oma’s koude..

Datum: 15 - 06 - 2021

0 reacties