Door: Dominique op 21 - 04 - 2015 in de categorie Healthy koud, Salsa en Chutney
Ingredienten
  • 1 komkommer
  • 1 bakje cherrytomaten uit een tros
  • 2 rijpe avocado's
  • 2 eetlepels verse munt
  • 2 eetlepels verse dille
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • peper
  • 1/2 Spaanse peper zonder zaadjes
  • 1 ui
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 2 personen

Het verschil tussen salsa en salade is dat de salade wordt met een dressing geserveerd en salsa niet.
De salsa krijgt meer smaak door alleen verse kruiden, ui, citroen of limoen sap en een neutrale azijn zoals witte wijn azijn toe te voegen.
De salade krijgt een dressing met olie, crème fraîche of yoghurt gemengd met complexe azijn ( zoals rode wijn azijn, balsamico azijn enz…) of citroen sap, mosterd, peper en zout.

 

Snijd de komkommer eerst in de lente en daarna in blokjes.

Snijd de Spaanse peper in ringetjes.

Snijd de avocado in blokjes.

Halveer de tomaatjes.

Hak de kruiden samen met de ui, heel fijn.

Meng alle ingrediënten samen met de azijn en de citroen sap en breng op smaak met peper.

Tip: Maak de salsa van tevoren en zet hem minimaal 2 uur in de koelkast. Zo wordt de scherpe smaak van de ui zachter.

11149134_1027860567242605_683187904_n

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Zoete aardappelen –..

Datum: 21 - 12 - 2018

0 reacties

Murgh Makhani (boter..

Datum: 29 - 11 - 2018

0 reacties

Open Ravioli met..

Datum: 26 - 11 - 2018

0 reacties