Door: Dominique op 20 - 01 - 2016 in de categorie Groenten Salades, Koude voorgerechten
Ingredienten
  • sla naar keuze
  • 1 bakje scampi's of grote garnalen
  • 2 bleekselderij stengels
  • 1 appel
  • 1 sinaasappel
  • 1 stuk kaas
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 bakje verse peterselie
  • 1 bakje verse koriander
  • 1/4 Spaanse peper zonder zaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • 1 avocado
Keuken: Bereidingstijd: - min. Portie(s): 4 personen

zelf verzonnen salade, zoet-zuur met scampi’s.

Pers de knoflook en snijd de peper in ringetjes.
Verhit 2 eetlepels olijfolie.
Bak de scampi’s, 3 minuten.
Pel de scampi’s af en bewaar het vet.

Snijd de appel, de sinaasappel en de kaas in blokjes.
Hak de peterselie en de koriander fijn.
Rasp de citroen.
Pers de sap van de citroen.
Snijd de avocado in blokjes.
Snijd de bleekselderij in ringetjes.

Maak de dressing klaar:
Meng het vet (met knoflook en peper) samen met de citroensap, de citroenrasp, de peterselie en de koriander.
Voeg er 4 eetlepels olie, de honing en de mosterd en breng op smaak met peper en zout.

Meng de sla, de kaas, de selderij, de appel, de avocado, de sinaasappel, de scampi’s en de dressing samen.

12528764_1175521809143146_336464661_o

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties