Door: Dominique op 4 - 05 - 2016 in de categorie Dressing, Groenten Salades, Lunch / Ontbijt
Ingredienten
  • zakje veldsla
  • zakje verse spinazie
  • zakje botersla
  • 4 speklapjes
  • 1 bakje cherry tomaatjes
  • 1 geitenkaas buche
  • 1 komkommer
  • 1 appel
  • 100 g walnoten (of andere noten)
  • 2 eetlepels honing
Voor de dressing
  • 4 eetlepels witte balsamico azijn
  • 12 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 10 min. Portie(s): 4 personen

Healthy food recept.
Dit gerecht hoort in mijn eigen top 3.
De zoute scherpe smaak van de gebakken geitenkaas samen met de zoete smaak van de honing dressing is een perfecte combinatie.
Voor de lunch, brunch of als maaltijdsalade, geserveerd met verse gebakken brood is deze salade altijd een succes.

Bak de speklapjes in een koekenpan zonder vet, tot ze krokant worden.
Snijd ze in reepjes.

Halveer de tomaatjes.
Snijd de komkommer in reepjes.
Snijd de appel ook in reepjes.
Meng ze samen in een grote kom.

Snijd de geitenkaas in plakjes.
Verwarm een koekenpan met 1 eetlepel olie en bak de geitenkaas, 3 minuten, beide kanten.
Verdeel de honing erop.

Bak in een andere koekenpan de noten zonder vet, 2 minuten.

Was en meng de botersla, de veldsla en de spinazie samen.

Maak de dressing door de mosterd te mengen met de azijn, de mosterd en de honing.
Breng op smaak met peper en zout.
Klop beetje bij beetje de olie door  de dressing.

Verdeel de sla op 4 borden.
Schep wat komkommer-appel- tomaatjes erop.
Verdeel de spekjes en de geitenkaas erop.
Serveer de salade met de dressing ernaast en verse brood.

13106531_1252568454771814_1886867870_o

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties