Door: Dominique op 1 - 08 - 2015 in de categorie Groenten Salades
Ingredienten
  • 1 blikje kippen krop, 1 bloc foie gras (alleen in Frankrijk verkrijgbaar)
  • 1/2 komkommer
  • 100 g sperziebonen
  • 1 krop sla
  • 4 eieren
  • 1 bol mozzarella
  • 4 tomaten
  • 1 blik artichok hartjes
  • 1 bak gerookte eendenborst filets (Bij Albert Heijn)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels rode wijn azijn
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 10 min. Portie(s): 4 personen

Recept van mijn dochter Nikki.
Ze had die lekkere salade voor mijn verjaardag klaar gemaakt.

Kook de eieren in ruim water met zout, 9 minuten.
zet ze in koud water, pel ze af en snijd ze in paartjes.
Kook de sperziebonen in ruim water met zout, 10 minuten.

Laat de artichok hartjes uitlekken.

Snijd de mozzarella in plakjes.
Snijd de tomaten in plakjes.
Snijd de komkommer in plakjes.

Bak de kippen krop in hun eigen vet en snijd ze in blokjes.
Snijd de foie gras in plakjes.
Als je ze niet hebt je kunt ze vervangen door spekjes en paté.

Maak de dressing klaar door de olie met de azijn, de mosterd, peper en zout samen te mengen.

Maak de borden klaar door de sla, komkommer, gerookte eendenborst, eieren, tomaten, kip maagjes, de sperziebonen op elke bord te verdelen (zie foto).
Besprenkel de salade met de dressing.

11791864_1085583608136967_1988889570_n

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties