Door: Dominique op 2 - 03 - 2015 in de categorie Stoofpotjes
Ingredienten
  • 500 gram riblappen of runderlappen
  • zout en peper
  • 2 - 6 eetlepels  margarine
  • 1 tomaat
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 vleesbouillonblokje (voor 1/4 liter bouillon)
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 grote ui
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 25 g boter
  • 3 eetlepels bloem
Keuken: Bereidingstijd: 240 min. Portie(s): 4 personen

Wrijf het vlees in met peper en zout.

Pel de ui en snipper de ui grof.

Snijd de tomaat in blokjes.

Verhit de boter in een braadpan.

Bak het vlees  in de braadpan op een hoge hittebron tot het aan één kant dichtgeschroeid en bruin is.

Keer het vlees, bak de andere kant ook dicht en bruin en leg het vlees daarna op een bord.

Bak de ui in het achtergebleven bakvet lichtbruin.

Doe het water, het bouillonblokje, de azijn, de laurierblaadjes, de kaneelpoeder, de tomaat, de kruidnagels bij de gefruite ui in de braadpan en breng de inhoud van de pan aan de kook.

Doe het vlees in de bouillon en breng het aan de kook en laat het vlees verder op een lage hittebron met een deksel op de pan gaar stoven. Dit duurt 3,5 uur tot 4 uur.

Controleer af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit (voeg wat water toe als de bovenste stukken vlees meer dan half droog staan) en keer het vlees halverwege de kooktijd een keer om.

Meng de boter met de bloem tot een deeg-balletje. (beurre manié)

Roer de beurre manié in de saus en laat nog 15 zacht koken.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties

Zoete aardappel soep..

Datum: 21 - 09 - 2020

0 reacties