Door: Dominique op 18 - 12 - 2019 in de categorie Soepen, Verrine hartig, Voorgerechten
Ingredienten
  • 250 g champignons
  • 1 bouillonblokje,  kip
  • 1 bouillonblokje,  paddenstoelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel peterselie
  • 1 liter water
  • Peper
  • 50 g roomboter
  • 3 eetlepels crème fraiche
  • 25 g bloem
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Serveer deze heerlijke soep met ham reepjes, spekjes,  soepentengels of croutons.

Het is leuk om hem in verrines te serveren. 

Snipper de ui. Hak de knoflook.

Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes.

Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur.

Voeg de helft van de champignons, de tijm, de peterselie en de knoflook toe en bak al omscheppend 5 min. mee.

Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee.

Voeg het water toe en verkruimel de bouillontabletten erin.

Breng het geheel aan de kook en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.

Mix de soep.

Voeg de rest van de champignons en kook nog 15 minuten mee en breng op smaak met peper.

Voeg de crème fraîche toe, roer door met een garde, strooi wat spekjes, croutons en peterselie erop  en serveer.

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Romaine sla met..

Datum: 7 - 08 - 2020

0 reacties

Lahmacun (Turkse pizza)

Datum: 2 - 08 - 2020

0 reacties

Komkommer Gazpacho

Datum: 2 - 08 - 2020

0 reacties

Risotto met venkel,..

Datum: 26 - 07 - 2020

0 reacties