Door: Dominique op 26 - 03 - 2015 in de categorie Rijst, Risotto, Vis, schaaldieren en zeevruchten
Ingredienten
  • 1 pakje risotto rijst
  • 1 pakje garnalen
  • 1 pakje gerookte zalm
  • 1/2 potje zongedroogde tomaten
  • 4 lente uitjes
  • 1 ui
  • 1 bakje champignons
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  •  1, 5 l bouillon (1 bouillon blokje met kokend water)
Keuken: Bereidingstijd: 25 min. Portie(s): 4 personen

In een pan, de bouillon klaar maken door het water te verhitten en te mengen met het bouillon blokje.

De ui en de champignons snijden.

In een grote koekenpan op een matig hoog vuur 1 eetlepel olijfolie verhitten.

De ui en de champignons toevoegen,  3 minuten bakken.

Rijst toevoegen en erdoor roeren.

Als de rijst licht goudkleurig is de wijn erbij schenken en onder constant roeren de wijn laten absorberen.

125 ml bouillon toevoegen en roerend laten absorberen.

Procedure herhalen met 125 ml bouillon, roerend tot al het vocht geabsorbeerd is en de rijst gaar is (20 minuten).

De deksel op de pan zetten en het vuur uitzetten.

De tomaatjes, de zalm, de lente uitjes en de spinazie grof hakken .

Meng ze samen met de garnalen en 1 eetlepel olijfolie.

In een koekenpan, de spinazie, de lente uitjes, de tomaatjes, de zalm en de garnalen, 5 minuten bakken.

Op smaak brengen met zout en peper.

Meng het spinazie mengsel met de risotto en serveer direct.

11082890_1011330115562317_686383431_n

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties