Door: Dominique op 11 - 11 - 2018 in de categorie Risotto
Ingredienten
  • 4 kopjes risotto rijst
  • 100 g haricots verts
  • 100 g champignons
  • 100 g ontbijtspek
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1/2 Spaanse peper zonder pitjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 20 g  verse peterselie
  • 2 liter kippenbouillon ( 2 liter gekookt water + 2 kippenbouillon blokjes)
  • 100 ml crème fraiche
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 50 g geraspte kaas
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Maak de kippenbouillon klaar.

Snijd de ui in blokjes .
Snijd de paprika in blokjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Hak de peterselie, Spaanse peper en de knoflook fijn.
Snijd de ontbijtspek plakjes in reepjes.

Kook water in een pan.
Voeg zout toe.
Snijd de haricots verts in tweeën.
Kook de haricots verts 10 minuten.

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak erin de ui, champignons, paprika, ontbijtspek en knoflook.

Voeg de rijst toe en bak mee een paar minuten.

Voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe tot de rijst gaar is.

Doe het vuur uit en zet de deksel op de koekenpan en laat het rusten.

Wanneer je eten wil, warm het op, voeg de crème fraiche en de geraspte kaas toe.

Strooi wat peterselie erop en serveer de risotto meteen..

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Murgh Makhani (boter..

Datum: 29 - 11 - 2018

0 reacties

Open Ravioli met..

Datum: 26 - 11 - 2018

0 reacties