Door: Dominique op 17 - 09 - 2014 in de categorie Stamppotten
Ingredienten
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 500 gram andijvie
  • 2 bakjes spekjes
  • 50 gram boter
  • scheutje melk
  • peper / zout
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Ik ben Française maar vind stamppot ook lekker!
Het is snel klaar en heel erg lekker en gezond

De aardappels schillen en in gelijke stukken snijden.
Zet een grote pan op het vuur met wat water en doe daar de aardappels in met een een snufje zout.
Zet het vuur lekker hoog tot het kookt.
Als het water kookt dan zet je vuur wat lager en kook je de aardappels met de deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar.
De spekjes in een koekenpan bakken tot ze knapperig zijn.
Giet de aardappels af als ze gaar zijn.
Nu gaan we stampen… !
Eerst de aardappels een beetje voor stampen met melk en boter.
Nu doe je de andijvie erbij en weer lekker stampen.
De spekjes ook nog door de stamppot roeren.
Op smaak brengen met wat zout en peper.

Lekker met jus!

66539_363111783782522_2086773274_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties