Door: Dominique op 14 - 01 - 2016 in de categorie Quiche, pizza en taart
Ingredienten
Voor het deeg:
  • 300 g bloem
  • 1 zakje droge gist
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel zout
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 2 eetlepels olie
Voor de vulling:
  • 6 tomaten
  • 200 g spekjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 grote uien
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 pakje room culinair of 1 potje crème fraîche
  • 3 eieren
  • peper en zout
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 2 theelepels verse peterselie
Keuken: Bereidingstijd: 35-40 min. Portie(s): 3-4 personen

Maak het deeg klaar:

Kneed alle ingrediënten samen tot een soepel deeg.
Laat het een half uur rusten.
Rol het deeg uit en zet het op de bodem van een met bakpapier bekleed quiche vorm.
Prik nu een paar gaatjes met een vork op het deeg.

Snijd de uien in reepjes.
Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de uien samen met de spekjes.
Breng op smaak met peper, zout en een snufje Provençaalse kruiden.
Laat het vet uitlekken in een vergiet.

Verdeel de uien-spekjes op het deeg.

Meng de kook room met de eieren, de mosterd en de helft van de peterselie en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de tomaten in plakjes en laat ze uitlekken.

12562862_1174871072541553_382286849_oVerdeel de tomaten plakjes op de uien.
Strooi de helft van de kaas erover.
12562395_1174874152541245_1798752502_o

 

 

 

Verdeel nu de kookroom erover en strooi de rest van de kaas erop.

Bak de quiche, 35-40 minuten in de oven op 180 graden.

 

Strooi de rest van de peterselie op de quiche en snijd hem in partjes.
Serveer met sla!

12528228_1174958372532823_829861684_o

12562624_1174961329199194_1503587738_o

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Gemarineerde zalm in..

Datum: 5 - 06 - 2023

0 reacties

Gepekelde radijs

Datum: 26 - 05 - 2023

0 reacties

Borrel olie om..

Datum: 26 - 05 - 2023

0 reacties

Rub voor Rundervlees

Datum: 22 - 05 - 2023

0 reacties