- 4 preien
- 4 aardappelen
- 1,5 liter water
- 200 ml slagroom
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
- 2 bouillon blokjes (kip)
- 100 g bacon
- 100 g geraspte kaas
- 1 theelepel peterselie

Snijd de preien in ringen.
Snijd de aardappelen in blokjes.
Pel de ui en de knoflook teentjes en snijd ze grof.
Kook de prei en de aardappelen samen in 1,5 liter water met zout en de bouillon blokjes.
Voeg de ui en de knoflook toe en laat de soep 35 minuten pruttelen.
Pureer de soep met een stafmixer.
Voeg de slagroom toe.
Bak de bacon in een koekenpan zonder vet.
Hak de bacon fijn.
Serveer de soep in 4 borden of kommetjes.
Bestrooi wat bacon en kaas erop.
Serveer de soep met stokbrood.